Menestymisvyöhyke: I-II
Karmla on virolainen lajike vuodelta 1961, joka on nimetty Saaremaalla toimineen opettajan Georg Karmlan mukaan. Myös Kuressaaresta on löydetty samaa lajiketta oleva vielä vanhempi puu. Hedelmä on keskikokoinen n. 100-120 g, vihreänkeltainen, jossa ruskeanpunaista peiteväriä esiintyy auringon puolella. Maku on hapokkaan makea. Malto on kypsänä tiivistä, hienorakeista ja voipäärynän tyyppistä. Malto tummuu kypsänä. Sato kypsyy syyskuun lopulla. Tästä päärynästä saa myös hyvän hillon virolaisten suositusten mukaan. Suositellaan vain hyvin suojaisille kasvupaikoille. Lajike vaatinee pölyttäjän esim. Lutsu. Puu on kasvutavaltaan pysty ja keskivoimakas.